Galéria

Több lett? Maradhat! – Országos felsőoktatási adománygyűjtés indul

2017. március 14., kedd 16:20

Országos felsőoktatási adománygyűjtést szervez a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) Mentorprogramja. Országszerte 50 gyűjtőponton várják a tartós élelmiszereket 2017. március 13. és április 7. között a hallgatók. Az adományokat a Karitatív Tanács segítségével hátrányos helyzetű családokhoz juttatják el.

17 felsőoktatási intézmény hallgatói önkormányzata vesz részt a hagyományteremtő adománygyűjtésben, valamint a „Több lett? Maradhat!” című akcióhoz védnökként csatlakozott dr. Aáry-Tamás Lajos oktatási jogok biztosa, Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és dr. Maruzsa Zoltán miniszteri biztos is.

A HÖOK Mentorprogram – 2009-es életre hívása óta - 1300 hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű fiatal mindennapjait segíti és mostantól a társadalmi felelősségvállalás fontosságára is felhívja a figyelmet.

Az élelmiszergyűjtést a HÖOK Mentorprogramhoz csatlakozó hallgatói önkormányzatok önkéntesei koordinálják, akik intézményenként több kijelölt gyűjtőponton várják a hallgatók felajánlásait. Az akcióval a szervezők a túlvásárlás problémájára is szeretnék felhívni a figyelmet, egyúttal segítséget nyújtanak a felhalmozott fogyasztási cikkek hasznosításában.

JÓ HELYRE MEGY
Több élelmiszert vásároltál,mint kellett volna? Vidd be a HÖOK Mentorprogram gyűjtőpontjaira! Az adományokat a Karitatív Tanács segítségével hátrányos helyzetű családokhoz juttatjuk el.

MIT GYŰJTÜNK?
Mindenféle tartósélelmiszert szívesen fogadunk! Például tészta, liszt, rizs, só, kristály és - porcukor, olaj, búzadara, zsemlemorzsa, sárgaborsó, lencse, szárazbab, fűszerek, konzervek, lekvárok, levesporok, keksz, édesség, gyermek vitamintabletta, kakaópor stb.

ORSZÁGOSAN JELEN VAGYUNK
A kezdeményezésben 17 felsőoktatási intézmény hallgatói önkormányzata vesz részt, így szinte az ország minden felsőoktatási intézményében megtalálhatóak gyűjtőpontjaink. A gyűjtőpontokat hamarosan egy térképen is láthatjátok.

NEM KELL HOZZÁ ÜNNEP
A rászoruló családoknak és gyerekeknek nem csak ünnepek közeledtével van szükségük segítségre, ezért hiszünk abban, hogy egy jó ügy érdekében karácsony nélkül is képesek vagyunk az összefogásra. Az akcióval a felelősségvállalás fontosságán túl a túlvásárlás problémájára hívjuk fel a figyelmet, valamint segíteni szeretnénk a felhalmozott fogyasztási cikkek hasznosításában is.

FACEBOOK ESEMÉNY

Eseménynaptár

November 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
HOOK 70 es feher © Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája 2015
esu logo transparent ntp  NIT logó  dosz logo  otdt logo  MEFS logó  logo mik
mab logo   logo újnemzedék   MRK logo  FDSZ   FIVOSZ  fekosz logo   odt logo 

face twitter rss

Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

You need to sign in to those awesome features
Amennyiben van már fiókod, jelentkezz be!
Emlékezz rám

Regisztráció

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Név (*)
E-mail cím (*)
E-mail cím újra (*)
Jelszó (*)
Jelszó újra (*)