Galéria

Mentorált jelentkezés 2017

2017. július 26., szerda 07:38

LÉGY TE IS MENTORÁLT!

 

Elsőéves hallgatók segítése első egyetemi/főiskolai tanévükben. Hogyan segítenek? Személyes segítőt rendelnek a gólya mellé, aki segít az intézményben való eligazodásban, a közösségi beilleszkedésben, lehetőségek és jelentős összegű támogatások megpályázásában. Miben segítenek? Abban, hogy ne okozzon problémát a tantárgyfelvétel, a vizsgajelentkezés, hogy ne maradj le az ösztöndíjpályázásról vagy kedvezményes jegyzetszerzésről és még sorolhatnánk. ahol megismerhetik a régiójukban és az ország más intézményében tanuló társaikat.

A Mentorprogram a 2017/2018-as tanévben is azokat a hallgatókat segíti, akik jelezték a felsőoktatási jelentkezési lapon, hogy sikeres felsőoktatási felvételijük esetén a HÖOK Mentorprogram segítségére igényt tartanak, így válnak mentorált hallgatóvá. Emellett jelentkezési lehetőséget biztosít azok számára is, akik erről lemaradtak, a ponthatárhúzás után a pótjelentkezési felület kitöltésével ők is jelentkezhetnek a programba.

A mentorált első éves hallgatókat egy személyes segítő, mentor, egy tanéven keresztül támogatja. A mentor azonos intézményben és szakterületen tanuló felsőbb éves, aki már sikerrel túl van az első évesek problémáin. Legfontosabb feladata, hogy felkészítse a mentorált hallgatót a segítség nélküli egyetemi életre. A mentori munka kortárssegítés, sikeressége a személyességben rejlik.

A HÖOK Mentorprogram rendszeresen szervez közösségépítő rendezvényéket régióiban és országosan is mentoráltjainak és mentorainak. 2016/2017-es tanévben összesen 18 régiós és két országos rendezvényt bonyolítottak le. A programok között volt gasztronómiai est, közös grillezés, csapatépítő est, kalandparki délután, fürdőlátogatás, túrázás, mikulás est, húsvéti kreatívkodás.

Október közepén sor került az V. Országos Mentor és Mentorált Találkozóra Budapesten, melyet tavaly már - a túljelentkezés miatt - nagyobb létszámmal hosszabbra szerveztek. A Mentorprogram rendezvényei ingyenesek a programban résztvevők számára!

A HÖOK Mentorprogram az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) felsőoktatási esélyegyenlőségi stratégiájának része, amelynek célja a felsőoktatási rendszerben tapasztalható esélyegyenlőtlenségek csökkentése.

Amennyiben elfelejtettél jelentkezni a felsőoktatási felvételi eljárás során, úgy 2017. július 26 és szeptember 10. között van módod arra, hogy ezt pótold.

Ehhez nem kell mást tenned, mint kitöltened az online jelentkezési lapot,

 melyet az alábbi linken érsz el!

http://bit.ly/mentoraltjelentkezes2017

 

A programról bővebb információt találsz itt: http://www.mentor.hook.hu/

Kövess minket Facebookon: http://www.facebook.com/hookmentorprogram

Amennyiben kérdésed van: Kiss Edina, programvezető, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Eseménynaptár

Október 2017
H K Sz Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
HOOK 70 es feher © Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája 2015
esu logo transparent ntp  NIT logó  dosz logo  otdt logo  MEFS logó  logo mik
mab logo   logo újnemzedék   MRK logo  FDSZ   FIVOSZ  fekosz logo   odt logo 

face twitter rss

Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

You need to sign in to those awesome features
Amennyiben van már fiókod, jelentkezz be!
Emlékezz rám

Regisztráció

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Név (*)
E-mail cím (*)
E-mail cím újra (*)
Jelszó (*)
Jelszó újra (*)